Sami Tesisat | Profesyonel Su Tesisat Çözümleri 7/24

7/24 Su Tesisatçısı

0535 048 78 75

Betondan su sızması nasıl önlenir? eski veya yeni fark etmeksizin binalarda sıkça yaşanan bir sorundur. Bu soruna neden olan iki önemli faktör vardır. Birinci faktör; borularda görülen su kaçaklarıdır, ikinci faktör ise; suyun çatlamış betondan sızarak aşağı doğru akmasıdır. Bu durum apartmanlarda oldukça fazla yaşanmaktadır. Betonlarda oluşan çatlaklar genellikle binanın inşaat halinde görülmektedir. Yapımı tamamlanmamış binada zemin tamamlanmadığı için su sızıntıları olabilir ve bu durum çok da yadırganmamalıdır.

Yapım aşaması bittikten sonra banyo ve tuvalet dışında bir yer ıslak kalmayacaktır. Bu iki yer de fayans ile kaplı olduğundan dolayı su sızmaları yaşanmayacaktır fakat olur da sorun yaşanır diye düşünerek su sızıntılarını önlemek için yapabileceğiniz bir yöntemden bahsedebiliriz. Suyun sızdığı kısımlara birkaç delik açabilirsiniz. Çatlağı tam olarak belirleyebilmek için delikleri farklı noktalardan açmanızı tavsiye ederiz. Daha sonrasında deliklere çakacağımız küçük kanallara su takviyesi yapabiliriz. Bunu yapma nedenimiz kanalların çatlağa girip girmediğini kontrol etmektir. Küçük borular sayesinde oluşturduğumuz kanallar doğru noktalara yerleşmiş ise çatlak bölgeye gerekli onarıcı maddeyi dökebiliriz. Bu maddeleri inşaat malzemesi satan her dükkandan tedarik etme şansımız vardır. Çatlağın oluştuğu yerdeki boşlukları bu onarıcı madde ile kapladıktan sonra betondan su sızması önlenmeye başlayacaktır.

Özel Cihazla Su Kaçağını Bulabilirsiniz
Betondan su sızmasını engellemek için kullanılacak diğer yöntem, ki bu biraz daha profesyonel bir yöntemdir, su kaçaklarını bulmak için tasarlanmış cihazları kullanmaktır. Su sızması olayı zeminin şap altına döşenmiş olan herhangi borunun veya tesisat malzemesinin deforme olmasından kaynaklanmaktadır. Bu patlama sonucunda su sızıntısı başlar ve suya doymuş beton daha fazla suyu barındıramadığı için sızıntılar dış katmana yansır.

Betondan su sızması nasıl önlenir? için tasarlanmış cihazlar sayesinde hasarın oluştuğu bölge kolayca tespit edilebilir. Gerekli incelemelerin yapılmasından sonra cihaz kaçak olan bölgeyi hemen gösterir. Eğer kaçak yoksa bu durumun başka sebepleri olabilir ve daha profesyonel çalışma gerektirdiği için ilgili kişilerin incelemesine sunulabilir. Kullandığımız cihaz sayesinde borulardaki tahribatı, kaçakları görebilir, borularda herhangi bir patlak, kırık var mı yok mu diye tespit edilebilir. Ayrıca özellikle banyolar sürekli ıslak kaldıklarından dolayı zamanla fayansları tahrip edebilir ve boşluklar oluşabilir. Bu boşluklardan sızan su aşağı doğru akmaya başlamaktadır. Zeminde oluşan bu boşlukları giderebilmek için ilgili soruna yönelik bilgiyi verdiğiniz inşaat malzemeleri satıcısından alacağınız malzeme ile boşlukları kapatabilirsiniz. Uyguladığınız malzemelerin kurumasını beklediğiniz takdirde işlem başarılı olacaktır. Ayrıca zeminlerde derz aralarında kullanımdan dolayı zamanla incelmeler oluşabilir veya derzlerin uygulanışı esnasında aralıklar tam olarak doldurulmadığı için zeminde biriken su zamanla aşağıya akabilir.

Bu konuda atabileceğimiz en önemli adım tesisatı da kontrol etmektir. Eğer tesisatta sorun olmadığını tespit etmişsek fayansların arasındaki derzleri sağlam şekilde doldurup, boşluk kalmadığından emin olduktan sonra kuramaya bırakabiliriz. Bu süreç içerisinde sorun yaşanan bölgede su kullanılmamasına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Eğer bahçenizde sorun yaşıyorsanız toprağın emdiği fazla sudan ya da yer altındaki sulardan kaynaklanan sızıntılar ile ilgili sorun yaşamaya başladıysanız sorunun tespiti için kullanabileceğiniz herhangi bir cihaz bulunmamaktadır. Topraktan emilen suyun binaya zarar verip su sızmalarını engellemek istiyorsanız, betonda hasar oluşmasını önlemeye çalışıyorsanız gerekli bölümlere drenaj borularını döşediğiniz bir sistem oluşturabilirsiniz. Bu sistem sayesinde toprağın fazla suyu emerek sızıntılara yol açmaya çalıştığı suyun binaya zarar vermesini engellemeye çalışmış olabilirsiniz. Böylelikle sorun yaşamadan çözüm bulmuş olacaksınız.

WhatsApp RA(CTA) Hemen ARA